Close finish tijdens de wereldkampioenschappen handsolderen.

//Close finish tijdens de wereldkampioenschappen handsolderen.

Tijdens de SMT in Nürnberg namen 34 deelnemers van 17 bedrijven deel aan de wereldkampioenschappen handsolderen. Veel deelnemers kwamen uit Duitsland, maar ook de andere Europese landen waren goed vertegenwoordigd.

Binnen een tijdsbestek van 60 minuten moesten de deelnemers een goed functionerende elektronica assemblage in elkaar zetten volgens de IPC-A- 610F richtlijnen. Daarbij konden maximaal 437 punten gescoord worden. De beoordeling volgde door IPC A-610 Master Trainers. Rob Walls van PIEK was een van de juryleden.

Rob Walls, “ het was een spannende competitie. De deelnemers waren allen zeer gemotiveerd om te winnen.” Winnaar werd Eliane Chesnais met 433 van de 437 punten. Hierdoor heeft zij de eerste plaats bereikt en een prijs van 300 euro verdiend. Vorig jaar werd Eliane tweede tijdens deze wedstrijd.

De tweede en derde plaats met prijzen van respectievelijk 200 euro en 100 euro werden ingenomen door Aurélie Buret met 424 punten en Ekatarina Stahlmann met 401 punten. Ekatarina was de afgelopen jaren twee keer als eerste geëindigd tijdens deze wedstrijd.

Drie vrouwen delen de eerste drie plaatsen van deze wedstrijd. In de top tien van deze wedstrijd staan maar twee mannen!

Eliane Chesnais heeft zich met deze eerste plaats gekwalificeerd voor de wereldkampioenschappen handsolderen. Deze zal in München plaatsvinden. IPC betaalt dan haar ticket en de hotelkosten. Wij wensen Eliane alvast heel veel succes.

2017-06-15T09:27:43+00:0015 juni 2017|PIEK Nieuws|