IPC-6012 Training en Certificering ✓

PIEK ✓ Het enige IPC-6012 Training Center in West Europa ✓ In-Company of open registratie ✓ Training enkel door een Master IPC Trainer (MIT) ✓ In de gehele EMEA

IPC-6012 Training en Certificering2019-07-20T16:37:39+00:00

Als het om rigide printplaten gaat, is IPC-6012 het document bij uitstek voor informatie over feitelijke processen en materialen gebruikt in verscheidene productiestadia en voor gedetailleerde informatie over van toepassing zijnde kwaliteitscontroletesten. Het kan gaan om enkelzijdige printplaten, meerlagige platen, HDI platen, platen met geïntegreerde passieve componenten, en om metaalkernplaten.

IPC-6012 Certificeringstraining Kwalificatie en Prestatiespecificatie voor Rigide Printplaten

Dit is de allerbeste training voor procesingenieurs en inkopers bij printplaatfabrikanten, maar ook ontwerpers als assemblage procesingenieurs bij EMS of OEMs hebben er veel baat bij.

IPC-6012 bespreekt kwesties zoals op welke manier men de frequentie van microsecties meet naar de omvang en prestatieklasse. IPC-6012 gaat ook over de minimale dikte van afwerklagen en koperbekleding in de through-holes en via’s. In het algemeen kan gesteld worden dat de afmetingen en toleranties die gebruikelijk zijn bij de fabricage van printplaten in talloze tabellen staan genoteerd.

Kies uit drie trainingsniveaus:
Vanwege de specifieke taken, rollen en eisen van elke deelnemer worden er drie certificeringsmodellen aangeboden:

 • IPC-6012 Certified IPC Specialist (CIS)

  Deze training is gericht op wat, productiemedewerkers, operators, inspecteurs, ingenieurs, inkopers en andere betrokkenen moeten weten om printplaatassemblages te kunnen inspecteren en er toelaatbaarheidsbeslissingen over te kunnen nemen.

 • IPC-6012 Certified IPC Trainer (CIT)

  Personen die trainingen als Certified IPC Application Specialist (CIS) gaan verzorgen profiteren van de extra informatie die ze in deze CIT training krijgen. Om zelf CIS trainingen te kunnen verzorgen moet men gecertificeerd zijn als CIT. Trainers zijn uitstekende kandidaten voor deze instructeursopleiding, net als opzichters in engineering en productie

 • IPC-6012 Certified Standards Expert (CSE)

  De IPC Certified Standards Expert (CSE) is een vakspecialist met een hoog kennisniveau en inzicht in een specifieke IPC-standaard. De rol van de IPC Certified Standards Expert (CSE) kan per organisatie verschillen. Meer informatie over het programma en de verschillen ten opzichte van Certified IPC Trainer (CIT) vindt je bij IPC: https://www.ipc.org/ContentPage.aspx?pageid=Certified-Standards-Expert-CSE

Training Modules
In tegenstelling tot andere IPC trainingen wordt het hele IPC document behandeld in zowel de CIS, CIT als de CSE variant van deze training, dus is er geen sprake van een modulaire opzet.

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Materiaalvereisten
 • Visuele inspectievereisten
 • Soldeermaskervereisten
 • Elektrische vereisten en elektrische testen die afgenomen dienen te worden
 • Reinheidsvereisten plus de toepasselijke testen.

Ook worden een scala speciale vereisten opgesomd en beschreven die een klant contractueel kan stellen bij een aanbesteding. Definities en vereisten betreffende rework en reparatie komen ook aan bod. Een hoofdstuk is speciaal gewijd aan kwaliteitscontrolevoorzieningen.

Extra’s in het CIT programma
Om toekomstig succes te garanderen omvat de CIT training ook het volgende:

 • Hoe stel ik de integriteit van het certificeringsprogramma vast en houd ik het vast?
 • Hoe kan ik het lesplan en de materialen doelmatig gebruiken?
 • Tips over inspectie
 • Essentiele trainersvaardigheden en administratieve taken bij IPC certificering

Bedrijven die fungeren als toeleverancier voor de ruimtevaart- en defensieindustrie zouden ook geïnteresseerd kunnen zijn in de IPC-6012 Space Addendum die beschikbaar is als keuzedocument en als trainingsmodule.

Investeer vandaag nog in voortdurende kwaliteitsverbetering — met IPC-6012, Certificeringstraining Kwalificatie en Prestatiespecificatie voor Rigide Printplaten.

Voor een compleet trainingsprogramma, meer informatie, of andere trainingsgerelateerde kwesties, aarzel niet om contact op te nemen per telefoon (045-5703333), per email (sales@piek.email) of vul onderstaand formulier in.

IPC-A-6012
Training Kalender

Geplande regionale IPC-6012 trainingen

De data die opgesomd staan op onze website onder de kopjes trainingsoverzicht en cursuskalender zijn er speciaal voor onze klanten die maar een of enkele medewerkers hebben die getraind moeten worden in een specifieke cursus.

StartdatumTrainingTaalPlaats 
05 november 2019IPC-6012EngelsBarcelonaOfferte Aanvraag
13 november 2019IPC-6012EngelsBudapestOfferte Aanvraag
04 december 2019IPC-6012DuitsWeingarten (Karlsruhe) voorheen BrettenOfferte Aanvraag
18 december 2019IPC-6012EngelsHeerlenOfferte Aanvraag
13 mei 2020IPC-6012DuitsWeingarten (Karlsruhe)Offerte Aanvraag
01 juli 2020IPC-6012EngelsHeerlenOfferte Aanvraag
25 november 2020IPC-6012DuitsWeingarten (Karlsruhe)Offerte Aanvraag
09 december 2020IPC-6012EngelsHeerlenOfferte Aanvraag

Wij bieden enkele veel gevraagde opleidingen aan als open inschrijving. Kijk op de training kalender op onze website wanneer en waar, welke cursussen gepland staan. Als u een of meerdere van uw medewerkers wilt aanmelden voor een of meerdere trainingen, vul dan a.u.b. het offerte aanvraag formulier in.

PIEK en IPC trainingen voor groepen

Voor het certificeren en hercertificeren van groepen van medewerkers voor een van de door PIEK aangeboden cursussen, zoals beschreven in het trainingsoverzicht, kunnen wij u een speciaal aanbod doen. Bij theoretische cursussen hanteren we een speciale prijs voor groepen tot maximaal 15 deelnemers. Bij praktijk gerichte trainingen hanteren we een speciale prijs voor groepen met maximal 10 deelnemers. Voor verdere informatie over groepstrainingen vul dan a.u.b. het offerte aanvraag formulier in of neem contact op met ons salesteam.

Offerte Aanvraag

Hartelijk dank dat u interesse heeft in een opleiding bij PIEK. PIEK zal ervoor zorgen dat u een op uw wensen en behoeften aangepaste offerte ontvangt die aan uw opleidingsdoelstelling zal voldoen. Let op, afhankelijk van het aantal deelnemers van uw bedrijf kunt u in aanmerking komen voor een staffelkorting. Vult u a.u.b. onderstaande gegevens in. Onze medewerker zal dan uw verzoek in behandeling nemen. U krijgt dan binnen afzienbare tijd ons aanbod. Mochten wij nog aanvullende vragen hebben, zullen wij contact met u opnemen.