IPC-6012 Training en Certificering ✓

PIEK ✓ Het enige IPC-6012 Training Center in West Europa ✓ In-Company of open registratie ✓ Training enkel door een Master IPC Trainer (MIT) ✓ In de gehele EMEA

IPC-6012 Training en Certificering2018-05-28T10:46:01+00:00

Printplaten spelen een belangrijke rol bij de werking van elektronische producten. Niet alleen dragen zij de componenten die hierop gesoldeerd of met andere technieken bevestigd zijn. De sporen of geleiders voeren ook de stroom naar alle componenten en verbindingen.
Het gebruik van de juiste materialen in relatie tot de gewenste functie is uiterst belangrijk.
Het IPC-6012 document begeleidt de printplaat (PCB) fabrikant bij zijn keuze van de diverse materialen die bij de productie van printplaten gebruikt worden. Ook kan het nuttig zijn voor designers die meer willen weten over de gebruikte processen en materialen gebruikt bij de printplaat fabricage.

Dit document vervuld een rol als interface tussen een klant en een PCB fabrikant en is een van de hoeksteen documenten bij de inkoop van printplaten. Als een van de prestatienormen in een serie (de IPC-6010 serie), is dit het geschikte document als het erom gaat de juiste dikte van de diverse oppervlakte finishes die in de industrie gebruikt worden te bepalen. Gebaseerd op de IPC-6011, laat de IPC-6012 specifieke eisen voor de kwalificatie en prestaties bij de fabricage van starre printplaten zien.

Het geeft criteria voor enkelzijdige, dubbelzijdige en ook multilayer printplaten, met of zonder via’s als ook metaalkern printplaten. Het beschrijft de diverse materialen die gebruikt dienen te worden, zoals laminaten, verbindingsmaterialen en metaalfolies.

Het bevat criteria voor de visuele inspectie van de uit te leveren printplaat, maar ook voor de inspectie van microsections. Bovendien worden de diverse tests die door de printplaat fabrikant uitgevoerd dienen te worden beschreven. Verplichte testen die in deze norm beschreven worden zijn de onderbrekingstest en isolatieweerstandstest. Andere tests zoals thermische schok, vibratie, doorslagspanning van het diëlektricum enzovoort worden ook beschreven, deze moeten door de fabrikant worden uitgevoerd als de klant dit aangeeft. Niet alleen de verschillende tests worden beschreven maar ook de test frequentie voor de verschillende product klassen.

Zoals ook de andere IPC documenten is ook deze norm ontwikkeld door een werkgroep met leden vanuit de diverse gebieden van de elektronica industrie, PCB fabrikanten, maar ook gebruikers van printplaten. Samen werken zij aan een regelmatige update van dit document.
IPC heeft ook twee addendums gebaseerd op de IPC-6012 uitgegeven. Specifieke criteria voor ruimtevaart toepassingen kunnen worden gevonden in IPC-6012 DS, de IPC-6012 DA beschrijft specifieke criteria voor printplaten zoals deze gebruikt worden in automobiel toepassingen.

Ondanks dat het certificeringsprogramma gebaseerd op deze norm nog relatief nieuw is, zijn de Master Trainers bij PIEK volledig voorbereid om IPC-6012 trainingen en certificeringen uit te voeren.

IPC-A-6012
Training Kalender

Geplande regionale IPC-6012 trainingen

De data die opgesomd staan op onze website onder de kopjes trainingsoverzicht en cursuskalender zijn er speciaal voor onze klanten die maar een of enkele medewerkers hebben die getraind moeten worden in een specifieke cursus.

StartdatumTrainingTaalPlaats 
10 september 2019IPC-6012EngelsBucharestOfferte Aanvraag
17 september 2019IPC-6012EngelsWarsawOfferte Aanvraag
15 oktober 2019IPC-6012EngelsTallinnOfferte Aanvraag
05 november 2019IPC-6012EngelsBarcelonaOfferte Aanvraag
13 november 2019IPC-6012EngelsBudapestOfferte Aanvraag
27 november 2019IPC-6012EngelsHeerlenOfferte Aanvraag
04 december 2019IPC-6012DuitsWeingarten (Karlsruhe) voorheen BrettenOfferte Aanvraag

Wij bieden enkele veel gevraagde opleidingen aan als open inschrijving. Kijk op de training kalender op onze website wanneer en waar, welke cursussen gepland staan. Als u een of meerdere van uw medewerkers wilt aanmelden voor een of meerdere trainingen, vul dan a.u.b. het offerte aanvraag formulier in.

PIEK en IPC trainingen voor groepen

Voor het certificeren en hercertificeren van groepen van medewerkers voor een van de door PIEK aangeboden cursussen, zoals beschreven in het trainingsoverzicht, kunnen wij u een speciaal aanbod doen. Bij theoretische cursussen hanteren we een speciale prijs voor groepen tot maximaal 15 deelnemers. Bij praktijk gerichte trainingen hanteren we een speciale prijs voor groepen met maximal 10 deelnemers. Voor verdere informatie over groepstrainingen vul dan a.u.b. het offerte aanvraag formulier in of neem contact op met ons salesteam.

Offerte Aanvraag

Hartelijk dank dat u interesse heeft in een opleiding bij PIEK. PIEK zal ervoor zorgen dat u een op uw wensen en behoeften aangepaste offerte ontvangt die aan uw opleidingsdoelstelling zal voldoen. Let op, afhankelijk van het aantal deelnemers van uw bedrijf kunt u in aanmerking komen voor een staffelkorting. Vult u a.u.b. onderstaande gegevens in. Onze medewerker zal dan uw verzoek in behandeling nemen. U krijgt dan binnen afzienbare tijd ons aanbod. Mochten wij nog aanvullende vragen hebben, zullen wij contact met u opnemen.

Fields marked with an * are required

(optioneel)

(optioneel)

(optioneel)

(optioneel)

(optioneel)