IPC-7711/7721 Training en Certificering ✓

PIEK ✓ Training op maat ✓ Actuele apparatuur ✓ Alle belangrijke merken soldeerstations beschikbaar ✓ Mobiele praktijk werkplekken ✓ Praktijkmodules ✓ Interactief

IPC-7711/7721 Training en Certificering2018-05-28T10:46:01+00:00

Tijdens de productie van elektronische producten gaan er soms zaken mis. Componenten worden niet geplaatst, of ze worden op de verkeerde plaats gezet of in de verkeerde richting. Misschien is er onvoldoende soldeer in de verbinding om een betrouwbare functie te garanderen. Wellicht valt een product uit vanwege defecte componenten of beschadigde geleiders. Ook tijdens de productie fase van printplaten (PCB’s) kunnen geleiders, eilanden, contacten of het laminaat beschadigd raken.
Een product kan al aan de klant uitgeleverd zijn en terug gestuurd worden aan de reparatie afdeling voor reparatie omdat er storingen opgetreden zijn.
Nadat een product geproduceerd is kan het zijn dat aanpassingen aan het oorspronkelijke ontwerp nodig zijn opdat het op de gewenste wijze functioneert.

In deze gevallen moet het product een rework, reparatie of modificatie ondergaan. Richtlijnen hoe dit op de juist wijze gedaan wordt kan men vinden in het IPC-7711/7721 document. Het toont aan de operators en ieder ander persoon die rework of reparatie aan producten of printplaten moet uitvoeren met duidelijke stap-voor-stap beschrijvingen en instructies hoe de diverse handelingen uit te voeren zijn. Verder geeft het advies over te gebruiken materialen, apparatuur en gereedschappen.
De beschrijvingen in de teksten worden ondersteund door foto’s en tekeningen waarin de stappen getoond worden.
De termen en definities die gebruikt worden zijn overeenkomstig die in andere IPC documenten die in de elektronica producerende industrie gebruikt worden.

Ondanks dat de nadruk ligt op soldeerverbindingen aan componenten en de juiste procedures getoond worden voor het verwijderen en installeren van de meest gebruikte through-hole en SMD componenten in elektronische producten, worden ook reparatie technieken getoond voor het maken van splices in kabels. Bovendien laat men de juiste methodes zien om eilanden voor te bereiden voor het plaatsen van componenten.
Als het gaat om problemen aan printplaten, ook hierbij worden diverse reparatie technieken in detail uitgelegd, varierend van reparatie van eilandjes en geleiders tot de uiterst gecompliceerde handelingen als het gaat om het vervangen van doormetalliseringen in multilayer printplaten of het plaatsen van modificatiedraden aan BGA pads.

Uiteraard moeten deze technieken getraind en geoefend worden. Wat is er beter dan het aanleren van dit alles in door de industrie toegelaten en erkende trainingen die leiden tot officiele IPC certificaten. Door deel te nemen aan de juiste certificerings trainingen kunnen operators voldoende inzicht en handvaardigheden aanleren om hun dagelijkse werkzaamheden met meer zelfvertrouwen uit te voeren en betere resultaten te verkrijgen. Trainers worden op hun taak voorbereid hoe ze het beste de operators in hun eigen bedrijf kunnen opleiden.

De laatste versie van de IPC-7711/7721 is de C-Revisie die ontwikkeld is door een groep specialisten uit de elektronica industrie en uitgegeven door IPC in januari 2017. Uiteraard is PIEK volledig voorbereid om volgens de richtlijnen van deze nieuwe revisie te trainen. En hierbij uw operators en trainers te certificeren op het hoge niveau van de IPC certificering en hun te voorzien van de betreffende Certified IPC Trainer en Certified IPC Specialist certificaten.

IPC-7711/7721
Training Kalender

Geplande regionale IPC-7711 & IPC-7721 trainingen

De data die opgesomd staan op onze website onder de kopjes trainingsoverzicht en cursuskalender zijn er speciaal voor onze klanten die maar een of enkele medewerkers hebben die getraind moeten worden in een specifieke cursus.

StartdatumTrainingTaalPlaats 
04 juni 2019IPC-7711/7721DuitsSingenOfferte Aanvraag
17 juni 2019IPC-7711/7721DuitsWeingarten (Karlsruhe) voorheen BrettenOfferte Aanvraag
02 juli 2019IPC-7711/7721DuitsAmbergOfferte Aanvraag
08 oktober 2019IPC-7711/7721DuitsSingenOfferte Aanvraag
08 oktober 2019IPC-7711/7721EngelsHeerlenOfferte Aanvraag
05 november 2019IPC-7711/7721DuitsMünsterOfferte Aanvraag
05 november 2019IPC-7711/7721DuitsAmbergOfferte Aanvraag
06 november 2019IPC-7711/7721NederlandsHeerlenOfferte Aanvraag
19 november 2019IPC-7711/7721DuitsWeingarten (Karlsruhe) voorheen BrettenOfferte Aanvraag
03 december 2019IPC-7711/7721DuitsMichelstadtOfferte Aanvraag
17 december 2019IPC-7711/7721DuitsBerlinOfferte Aanvraag

Wij bieden enkele veel gevraagde opleidingen aan als open inschrijving. Kijk op de training kalender op onze website wanneer en waar, welke cursussen gepland staan. Als u een of meerdere van uw medewerkers wilt aanmelden voor een of meerdere trainingen, vul dan a.u.b. het offerte aanvraag formulier in.

PIEK en IPC trainingen voor groepen

Voor het certificeren en hercertificeren van groepen van medewerkers voor een van de door PIEK aangeboden cursussen, zoals beschreven in het trainingsoverzicht, kunnen wij u een speciaal aanbod doen. Bij theoretische cursussen hanteren we een speciale prijs voor groepen tot maximaal 15 deelnemers. Bij praktijk gerichte trainingen hanteren we een speciale prijs voor groepen met maximal 10 deelnemers. Voor verdere informatie over groepstrainingen vul dan a.u.b. het offerte aanvraag formulier in of neem contact op met ons salesteam.

Offerte Aanvraag

Hartelijk dank dat u interesse heeft in een opleiding bij PIEK. PIEK zal ervoor zorgen dat u een op uw wensen en behoeften aangepaste offerte ontvangt die aan uw opleidingsdoelstelling zal voldoen. Let op, afhankelijk van het aantal deelnemers van uw bedrijf kunt u in aanmerking komen voor een staffelkorting. Vult u a.u.b. onderstaande gegevens in. Onze medewerker zal dan uw verzoek in behandeling nemen. U krijgt dan binnen afzienbare tijd ons aanbod. Mochten wij nog aanvullende vragen hebben, zullen wij contact met u opnemen.

Fields marked with an * are required

(optioneel)

(optioneel)

(optioneel)

(optioneel)

(optioneel)