IPC-A-600 Training en Certificering ✓

PIEK ✓ Training & certificering op maat ✓ Meertalig ✓ Training enkel door een Master IPC Trainer (MIT) ✓ In-Company of open registratie.

IPC-A-600 Training en Certificering2018-05-28T10:46:01+00:00

Printplaten kunnen niet voor lief genomen worden. Het maakt niet uit of starre, flexibele of keramische basis materialen gebruikt worden, zij zijn de dragende structuur van de geassembleerde elektronica. Opdat het elektronisch product functioneert zoals het bedoeld is moet de printplaat aan bepaalde eisen voldoen. De ontwerper legt de design parameters vast in de technische tekeningen, die deel uitmaken van de documentatie set, ook inkoopdocumenten genoemd. In veel gevallen wordt in deze documenten de IPC-A-600 aangehaald als het gewenste document wat als referentie voor de inspectie gebruikt dient te worden.

Het is zeer belangrijk om de klant de printplaten te leveren die deze besteld heeft om de kwaliteit van het eindproduct te garanderen. De inspecteur speelt een belangrijke rol bij garantie dat alle printplaten gemaakt in de fabricage processen aan de vastgelegde eisen vanuit de inkoopdocumenten voldoen. Dit geldt zowel voor de afmetingen als voor de elektrische eigenschappen. Opdat de inspecteur de juiste beslissingen kan nemen met betrekking tot de acceptatie eisen voor kale printplaten of PCB’s zijn deze acceptatie criteria verzameld in een document genaamd IPC-A-600 norm.

Dit document gaat in op diverse variaties die op kunnen treden in de printplaten en beschrijft aanvaardbare en niet-conforme situaties en laat deze zien. Het helpt de inspecteurs om de juiste beslissingen te nemen en garandeert dat printplaten die aan de klant geleverd worden binnen de toleranties liggen. Toleranties zijn te vinden voor typische situaties zoals bramen, kerven, measling, delaminatie, haloing, spoorbreedte reducties, doorbuiging en verdraaiing enzovoort.

Doorgemetalliseerde gaten en ook niet-doorgemetalliseerde gaten worden behandeld. Specifieke criteria voor via’s, zowel niet gevuld als gevuld met hars of koper zijn nu opgenomen. Visuele inspectie criteria voor markeringen zijn opgenomen alsook aanvaardbaarheidscriteria voor soldeermaskers.

In een van de 5 hoofdstukken worden de aanvaardbaarheidseisen voor de evaluatie van microsections aangesproken, ondersteund door een groot aantal duidelijke foto’s. Dit helpt de inspecteur deze beoordeling beter uit te voeren en om een beter begrip te krijgen waar hij op moet letten. De foto’s en illustraties ondersteunen hem om zijn taak op de juiste manier uit te voeren. De teksten geven hem aan welke beslissingen hij moet nemen.

Typische acceptatie criteria voor flexibele en star-flex printplaten zijn even zo goed vertegenwoordigd als die voor metaalkern printplaten. Tenslotte worden ook zuiverheidstests en soldeerbaarheidstests volgens de huidige methodes in de PCB fabricage beschreven.

De laatste revisie van dit document is de J-Revisie, gepubliceerd in mei 2016. Het is flink aangepast en laat nu de technieken en materialen die gebruikt worden voor hedendaagse printplaten zien. Belangrijke veranderingen zijn geweest de toevoeging van criteria voor koper gevulde via’s en de aanpassing aan de laatste versies test coupons zoals beschreven in IPC-2221.

PIEK is volledig voorbereid om zowel operators alsook trainers op basis van de laatste revisie van dit document te trainen en certificeren.

IPC-A-600
IPC-A-600 Classroom
Training Kalender

Geplande regionale IPC-A-600 trainingen

De data die opgesomd staan op onze website onder de kopjes trainingsoverzicht en cursuskalender zijn er speciaal voor onze klanten die maar een of enkele medewerkers hebben die getraind moeten worden in een specifieke cursus.

StartdatumTrainingTaalPlaats 
11 juni 2019IPC-A-600EngelsHeerlenOfferte Aanvraag
11 november 2019IPC-A-600EngelsBudapestOfferte Aanvraag
25 november 2019IPC-A-600EngelsHeerlenOfferte Aanvraag
02 december 2019IPC-A-600DuitsWeingarten (Karlsruhe) voorheen BrettenOfferte Aanvraag

Wij bieden enkele veel gevraagde opleidingen aan als open inschrijving. Kijk op de training kalender op onze website wanneer en waar, welke cursussen gepland staan. Als u een of meerdere van uw medewerkers wilt aanmelden voor een of meerdere trainingen, vul dan a.u.b. het offerte aanvraag formulier in.

PIEK en IPC trainingen voor groepen

Voor het certificeren en hercertificeren van groepen van medewerkers voor een van de door PIEK aangeboden cursussen, zoals beschreven in het trainingsoverzicht, kunnen wij u een speciaal aanbod doen. Bij theoretische cursussen hanteren we een speciale prijs voor groepen tot maximaal 15 deelnemers. Bij praktijk gerichte trainingen hanteren we een speciale prijs voor groepen met maximal 10 deelnemers. Voor verdere informatie over groepstrainingen vul dan a.u.b. het offerte aanvraag formulier in of neem contact op met ons salesteam.

Offerte Aanvraag

Hartelijk dank dat u interesse heeft in een opleiding bij PIEK. PIEK zal ervoor zorgen dat u een op uw wensen en behoeften aangepaste offerte ontvangt die aan uw opleidingsdoelstelling zal voldoen. Let op, afhankelijk van het aantal deelnemers van uw bedrijf kunt u in aanmerking komen voor een staffelkorting. Vult u a.u.b. onderstaande gegevens in. Onze medewerker zal dan uw verzoek in behandeling nemen. U krijgt dan binnen afzienbare tijd ons aanbod. Mochten wij nog aanvullende vragen hebben, zullen wij contact met u opnemen.

Fields marked with an * are required

(optioneel)

(optioneel)

(optioneel)

(optioneel)

(optioneel)