IPC-A-610 Training en Certificering ✓

PIEK ✓ Training & certificering op maat ✓ Didactische vaardigheden ✓ In-Company of open registratie ✓ In de gehele EMEA ✓ Interactief ✓ Meertalig

IPC-A-610 Training en Certificering2018-05-28T10:46:01+00:00

Opdat een elektronisch product juist functioneert is het belangrijk dat het gemaakt wordt zoals het bedoeld is. Een klant verwacht dat de producten die aan hem geleverd worden exact zo zijn zoals hij ze besteld heeft. De juiste componenten moeten zich op de juiste locatie bevinden en in veel gevallen moet ook op polariteit gelet worden. Soldeerverbindingen moeten aan bepaalde criteria voldoen, een goede uitvloeiing is belangrijk, maar ook parameters zoals verticale opvulling in de gaten, soldeer meniscus, soldeerbreedte en -hoogte enzovoort.
Om goed te kunnen functioneren mogen componenten en printplaten niet te veel beschadigd zijn, soms is zelfs geen enkele beschadiging toegestaan. Componenten die op de PCB geplaatst worden bestaan in verschillende vormen en afmetingen. In de industrie worden over het algemeen through-hole componenten maar ook SMD oftewel Surface Mount Devices toegepast. Bovendien treft men soms terminals voor de bevestiging van draden aan op de producten.

Een inspecteur van de assemblage fabriek is de persoon die verantwoordelijk is voor de controle of aan alle relevante parameters voldaan is. Hierdoor heeft hij een sleutelrol als het erom gaat zeker te zijn dat de producten die aan de klant geleverd worden in overeenstemming zijn met de specificaties. Om zijn taak adequaat uit te kunnen voeren is het uiterst belangrijk dat hij alle relevante informatie heeft. Dit kunnen de assemblage tekeningen zijn, maar ook contracten en andere documenten die door de klant aangeleverd zijn. Bovendien moet hij toegang hebben tot de relevante specificaties en acceptatie eisen, zoals degene die te vinden zijn in de IPC-A-610 norm.

IPC-A-610 is de norm die binnen de elektronica producerende industrie algemeen gebruikt wordt voor de inspectie van geassembleerde elektronica. Het omvat diverse aspecten van de geassembleerde elektronica producten, het beschrijft de aanbevolen toestanden, ideale situaties waaraan niet altijd voldaan zal worden, als ook de toleranties, beschreven als aanvaardbare toestand. Niet-overeenstemmende of “defect” situaties worden eveneens getoond. Bovendien gaat het in op situaties die de werking niet beïnvloeden maar een niet gewenste toestand zijn gerelateerd aan problemen in het proces, met materiaal, in het design of aan de machine. Deze worden gezien als procesindicatoren en, hoewel deze niet verder behandeld hoeven te worden, kunnen als basis dienen voor verbeteringen in de processen.

De Master Trainers bij PIEK hebben een lange ervaring zowel met het opleiden van operators (CIS) als trainers (CIT) in overeenstemming met de IPC-A-610 training programma’s. Aangezien de norm vertaald is diverse talen bied PIEK certificeringen aan in de Engelse, Duitse, Franse en Nederlandse taal. Ervoor zorgen dat inspecteurs de noodzakelijke informatie hebben en in staat zijn om deze juist te interpreteren in hun dagelijkse baan is het doel van deze training programma’s.
Wanneer de juiste beslissingen worden genomen kan dit de financiële omzet van een assemblage fabriek positief beïnvloeden. Het vermijden van niet-noodzakelijke rework en reparaties verminderd het aantal handelingen en dus de kosten, terwijl functionaliteit en betrouwbaarheid gewaarborgd blijven.

Uiteraard kunnen deze trainingen ook interessant zijn voor andere mensen betrokken bij het assemblage proces. Bovendien kan ze nuttig zijn voor klanten, designers en alle andere partijen die betrokken zijn bij design, bestelling, installatie, rework en reparatie enzovoort.

IPC-A-610
Training Kalender

Geplande regionale IPC-A-610 trainingen

De data die opgesomd staan op onze website onder de kopjes trainingsoverzicht en cursuskalender zijn er speciaal voor onze klanten die maar een of enkele medewerkers hebben die getraind moeten worden in een specifieke cursus.

StartdatumTrainingTaalPlaats 
04 juni 2019IPC-A-610DuitsBerlinOfferte Aanvraag
25 juni 2019IPC-A-610DuitsWeingarten (Karlsruhe) voorheen BrettenOfferte Aanvraag
26 juni 2019IPC-A-610NederlandsHeerlenOfferte Aanvraag
02 juli 2019IPC-A-610DuitsSingenOfferte Aanvraag
02 juli 2019IPC-A-610EngelsHeerlenOfferte Aanvraag
17 september 2019IPC-A-610EngelsHeerlenOfferte Aanvraag
24 september 2019IPC-A-610DuitsWeingarten (Karlsruhe) voorheen BrettenOfferte Aanvraag
08 oktober 2019IPC-A-610DuitsAmbergOfferte Aanvraag
29 oktober 2019IPC-A-610DuitsMichelstadtOfferte Aanvraag
05 november 2019IPC-A-610DuitsBerlinOfferte Aanvraag
06 november 2019IPC-A-610NederlandsHeerlenOfferte Aanvraag
19 november 2019IPC-A-610DuitsSingenOfferte Aanvraag
26 november 2019IPC-A-610DuitsMünsterOfferte Aanvraag
10 december 2019IPC-A-610DuitsWeingarten (Karlsruhe) voorheen BrettenOfferte Aanvraag
10 december 2019IPC-A-610EngelsHeerlenOfferte Aanvraag

Wij bieden enkele veel gevraagde opleidingen aan als open inschrijving. Kijk op de training kalender op onze website wanneer en waar, welke cursussen gepland staan. Als u een of meerdere van uw medewerkers wilt aanmelden voor een of meerdere trainingen, vul dan a.u.b. het offerte aanvraag formulier in.

PIEK en IPC trainingen voor groepen

Voor het certificeren en hercertificeren van groepen van medewerkers voor een van de door PIEK aangeboden cursussen, zoals beschreven in het trainingsoverzicht, kunnen wij u een speciaal aanbod doen. Bij theoretische cursussen hanteren we een speciale prijs voor groepen tot maximaal 15 deelnemers. Bij praktijk gerichte trainingen hanteren we een speciale prijs voor groepen met maximal 10 deelnemers. Voor verdere informatie over groepstrainingen vul dan a.u.b. het offerte aanvraag formulier in of neem contact op met ons salesteam.

Offerte Aanvraag

Hartelijk dank dat u interesse heeft in een opleiding bij PIEK. PIEK zal ervoor zorgen dat u een op uw wensen en behoeften aangepaste offerte ontvangt die aan uw opleidingsdoelstelling zal voldoen. Let op, afhankelijk van het aantal deelnemers van uw bedrijf kunt u in aanmerking komen voor een staffelkorting. Vult u a.u.b. onderstaande gegevens in. Onze medewerker zal dan uw verzoek in behandeling nemen. U krijgt dan binnen afzienbare tijd ons aanbod. Mochten wij nog aanvullende vragen hebben, zullen wij contact met u opnemen.

Fields marked with an * are required

(optioneel)

(optioneel)

(optioneel)

(optioneel)

(optioneel)