IPC CID (Certified Interconnect Designer) ✓

PIEK ✓ Training door een IPC Design Mentor Coach ✓ In de gehele EMEA ✓ In-Company of open registratie ✓ Bedrijfsbrede kwaliteitsborging

IPC CID (Certified Interconnect Designer)2019-07-20T16:04:46+00:00

Competent zijn als ontwerper staat centraal in deze certificeringstraining
In plaats van het uitpluizen van het feitelijke gebruik van CAD systemen, heeft deze training als doel om deelnemers te voorzien van alle benodigde informatie om een stroomcircuit om te toveren in een printplaatontwerp dat geproduceerd kan worden en dat geassembleerd kan worden in overeenstemming met de criteria die geformuleerd staan in de relevante IPC standaards.

IPC CID (Certified Interconnect Designer) is een waardevolle, professionele certificering die overal ter wereld in de elektronische verbindingsindustrie wordt erkend.

De kennis van de deelnemer wordt verbeterd en beoordeeld. Hij wordt geleid door een internationaal geaccepteerde, gestandaardiseerde set regels en criteria die wereldwijd door de elektronische industrie wordt gebruikt.

Deze certificeringstraining wijkt af van de andere typische IPC trainingen, in de zin dat een deelnemer een paar weken van tevoren alle benodigde materialen en een studiegids ontvangt om zich goed te kunnen voorbereiden. De training zelf is een instructiecollege. Op die manier krijgt de deelnemer een uitgebreide overzicht voorgeschoteld van de trainingsmaterialen en krijgt hij de kans om de inhoud met de instructeur te bespreken. Zodoende krijgt de deelnemer een stevige basiskennis en wordt hij grondig voorbereid op het afsluitend examen. Alle deelnemers die slagen voor het examen krijgen de bijbehorende certificering en zijn toelaatbaar voor IPC CID+ certificering.

CID Programma

1. ONTWERPOVERWEGINGEN
1.1 Overwegingen voor een Ontwerp
1.2 Plaatsings- en Routingtechnieken
1.3 Elektrische Kenmerken
1.4 Koperbeklede Laminaten
1.5 Holes (Gaten) in Printplaten
1.6 Boor- en Hole (Gat-)plekken
1.7 Kenmerken gevormd in Koper

2. THERMISCHE, BETROUWBAARHEIDS- en TESTKWESTIES
2.1 Thermisch Management van Printplaten
2.2 Thermisch Management of Assemblages
2.3 Betrouwbaarheid
2.3.1 Materialen en Conformiteit
2.3.2 Termijnen & Lange termijn Printplaatontwerp Kwesties
2.3.3 Betrouwbaarheid – Component Soldeerverbinding
2.4 Printplaat- en Assemblagetesten

3. FYSIEKE PRINCIPES VAN PRINTPLATEN
3.1 Principes om Printplaten en Assemblage te bekijken
3.2 Introductie in Afmetingen Ontwerp
3.3 Rastersystemen
3.4 Bewerken van Holes en Betrouwbaarheidsmarkeringen
3.5 Printplaat- en Assemblage Sanctiesystemen
3.6 Paneelscheidingsmethoden

4. COMPONENT TYPES
4.1 Basis Componenten
4.2 Ingebedde Components
4.3 Connectoren 128 aan de rand van de printplaat
4.4 Verstevigingen 4.5 Bus Bars
4.6 Buscontacten
4.7 Bruggen en Klemmen
4.8 MELF’s
4.9 Oogjes

5. COMPONENTEN- EN ASSEMBLAGEKWESTIES
5.1 Ontwerpen met het oog op Produceerbaarheid
5.2 Montage van Through-hole Componenten
5.3 Montage van Opbouwcomponenten
5.4 Aanpassingen van Componenten
5.5 Plaatsings- en Invoegingstechnieken voor Componenten
5.6 Soldeerprocessen
5.7 Clinched Leads

6 OPPERVLAKTEBEHANDELINGEN VAN PRINTPLATEN
6.1 Soldeermasker
6.2 Conformele Coatings
6.3 Beschermende Coatings / Oppervlakteafwerkingen
6.4 Legenda
6.5 Geleidende Inkten

7 DOCUMENTATIE EN MAATVOERINGEN
7.1 Documentatie en Classificaties

Voor een compleet trainingsprogramma, meer informatie, of andere trainingsgerelateerde kwesties, aarzel niet om contact op te nemen per telefoon (045-5703333), per email (sales@piek.email) of vul onderstaand formulier in.

IPC Design Training Center Logo
IPC Design Illustration
Training Kalender

Geplande regionale IPC Design trainingen

De data die opgesomd staan op onze website onder de kopjes trainingsoverzicht en cursuskalender zijn er speciaal voor onze klanten die maar een of enkele medewerkers hebben die getraind moeten worden in een specifieke cursus.

Wij bieden enkele veel gevraagde opleidingen aan als open inschrijving. Kijk op de training kalender op onze website wanneer en waar, welke cursussen gepland staan. Als u een of meerdere van uw medewerkers wilt aanmelden voor een of meerdere trainingen, vul dan a.u.b. het offerte aanvraag formulier in.

PIEK en IPC trainingen voor groepen

Voor het certificeren en hercertificeren van groepen van medewerkers voor een van de door PIEK aangeboden cursussen, zoals beschreven in het trainingsoverzicht, kunnen wij u een speciaal aanbod doen. Bij theoretische cursussen hanteren we een speciale prijs voor groepen tot maximaal 15 deelnemers. Bij praktijk gerichte trainingen hanteren we een speciale prijs voor groepen met maximal 10 deelnemers. Voor verdere informatie over groepstrainingen vul dan a.u.b. het offerte aanvraag formulier in of neem contact op met ons salesteam.

Offerte Aanvraag

Hartelijk dank dat u interesse heeft in een opleiding bij PIEK. PIEK zal ervoor zorgen dat u een op uw wensen en behoeften aangepaste offerte ontvangt die aan uw opleidingsdoelstelling zal voldoen. Let op, afhankelijk van het aantal deelnemers van uw bedrijf kunt u in aanmerking komen voor een staffelkorting. Vult u a.u.b. onderstaande gegevens in. Onze medewerker zal dan uw verzoek in behandeling nemen. U krijgt dan binnen afzienbare tijd ons aanbod. Mochten wij nog aanvullende vragen hebben, zullen wij contact met u opnemen.