IPC Design Training en Certificering ✓

PIEK ✓ Training door een IPC Design Mentor Coach ✓ In de gehele EMEA ✓ In-Company of open registratie ✓ Bedrijfsbrede kwaliteitsborging

IPC Design Training en Certificering2018-05-28T10:46:01+00:00

De designer staat aan het begin van elektronica productie proces maar hij moet zich bewust zijn van het eindproduct, zijn gebruiksomgeving en alle andere gebruiksparameters.
Hij is verantwoordelijk voor de juiste werking van het eindproduct in zijn werkomgeving.
Voor een goed functionerend en betrouwbaar product komt heel wat meer kijken als alleen een basisontwerp. Op basis van een schema vertaald de designer dit naar de noodzakelijke documentatie voor de fabricatie van de printplaat of PCB en de geassembleerde elektronica of PCBA. Als er ook nog kabelbomen voor het eindproduct nodig zijn moeten deze ook ontworpen worden. Tegenwoordig gebruiken designers diverse speciale design software (CAD) systemen om dit soort documenten te genereren.

IPC geeft een serie design gerelateerde industrienormen uit, de IPC-2220 serie. Het meest gebruikt hiervan zijn de IPC-2221 en IPC 2222. IPC-2221 is de algemene design norm en de basis voor of alle documenten in deze serie. IPC-2222 is de norm met specifieke criteria voor starre printplaten. Beide documenten gaan op zaken in die men ook in andere IPC industrie normen vind, zoals IPC-A-600, IPC-6010 serie, IPC-A-610 enzovoort.

De trainingsprogramma’s die op design normen gebaseerd zijn, zijn het Certified Interconnect Design (CID) programma en het Advanced Certified Interconnect Design (CID+) programma. PIEK kan mensen trainen en certificeren voor beide programma’s. Het doel van deze programma’s is niet om designers te leren hoe ze de specifieke CAD software pakketten dienen te gebruiken. Training hierin is over het algemeen beschikbaar bij de leveranciers van deze CAD software pakketten.

De CID en CID+ certificering programma’s focussen op het vertrouwd maken van de deelnemers met de criteria die men kan vinden IPC-2221 en 2222. Voorwaarde voor deelname aan de CID+ Training is een CID certificaat, de CID+ bouwt verder op de kennis die men verkregen heeft in de CID Training.
Een van de doelen van deze training programma’s is het om de communicatie tussen de designer, printplaat leverancier en assembleur te verbeteren. Bovendien gaat het in op de noodzakelijke documenten die men moet genereren voor de printplaat fabricage en assemblage.

Als zodanig is het niet de bedoeling van deze trainingen om designers te leren hoe ze electronische producten moeten ontwerpen, maar meer om zodanig te ontwerpen dat deze overeenstemmen met de eisen van de diverse IPC normen, hierbij belangrijke zaken in gedachten houdend zoals DFM (Design For Manufacturing), DFA (Design For Assembly), DFT (Design For Test), DFR (Design For Repairability) enzovoort.
Een belangrijk doel van deze trainingsprogramma’s is het verbeteren van de ontwerpvaardigheden, u een betere designer te maken, iemand die bewust is van de mogelijkheden, onmogelijkheden en andere issues van de PCB fabricage en assemblage processen.

Ondanks dat deze studie modules primair bedoeld zijn voor designers, kunnen anderen die in design geïnteresseerd zijn er ook hun voordeel mee doen.

IPC Design Training Center Logo
IPC Design Illustration
Training Kalender

Geplande regionale IPC Design trainingen

De data die opgesomd staan op onze website onder de kopjes trainingsoverzicht en cursuskalender zijn er speciaal voor onze klanten die maar een of enkele medewerkers hebben die getraind moeten worden in een specifieke cursus.

Wij bieden enkele veel gevraagde opleidingen aan als open inschrijving. Kijk op de training kalender op onze website wanneer en waar, welke cursussen gepland staan. Als u een of meerdere van uw medewerkers wilt aanmelden voor een of meerdere trainingen, vul dan a.u.b. het offerte aanvraag formulier in.

PIEK en IPC trainingen voor groepen

Voor het certificeren en hercertificeren van groepen van medewerkers voor een van de door PIEK aangeboden cursussen, zoals beschreven in het trainingsoverzicht, kunnen wij u een speciaal aanbod doen. Bij theoretische cursussen hanteren we een speciale prijs voor groepen tot maximaal 15 deelnemers. Bij praktijk gerichte trainingen hanteren we een speciale prijs voor groepen met maximal 10 deelnemers. Voor verdere informatie over groepstrainingen vul dan a.u.b. het offerte aanvraag formulier in of neem contact op met ons salesteam.

Offerte Aanvraag

Hartelijk dank dat u interesse heeft in een opleiding bij PIEK. PIEK zal ervoor zorgen dat u een op uw wensen en behoeften aangepaste offerte ontvangt die aan uw opleidingsdoelstelling zal voldoen. Let op, afhankelijk van het aantal deelnemers van uw bedrijf kunt u in aanmerking komen voor een staffelkorting. Vult u a.u.b. onderstaande gegevens in. Onze medewerker zal dan uw verzoek in behandeling nemen. U krijgt dan binnen afzienbare tijd ons aanbod. Mochten wij nog aanvullende vragen hebben, zullen wij contact met u opnemen.

Fields marked with an * are required

(optioneel)

(optioneel)

(optioneel)

(optioneel)

(optioneel)