IPC J-STD-001 Training en Certificering ✓

PIEK ✓ Training & certificering op maat ✓ Actuele apparatuur ✓ Mobiele praktijk werkplekken ✓ In-Company of open registratie ✓ Praktijkmodules

IPC J-STD-001 Training en Certificering2018-05-28T10:46:01+00:00

Te weten hoe elektronische producten geproduceerd dienen te worden voor de verschillende toepassingen, van consumentenelektronica tot uiterst geavanceerde medische of militaire apparatuur of elektronica voor gebruik in automobiele, lucht- en ruimtevaart toepassingen, is uiterst belangrijk.

De meeste componenten worden op printplaten (PCB = Printed Circuit Board) gesoldeerd. Aldus wordt een elektronisch product (PCBA = Printed Circuit Board Assembly) gemaakt. Tegenwoordig wordt dit meestal gedaan in geautomatiseerde productie lijnen, maar hand solderen komt nog steeds voor bij bepaalde toepassingen.

In de IPC J-STD-001 zijn de eisen te vinden voor gesoldeerde elektrische en elektronische producten.
Het legt de nadruk op de materialen die gebruikt dienen te worden, geeft richtlijnen voor apparatuur en gereedschappen die over he algemeen gebruikt worden bij de hand soldeer processen. Bovendien kan men ook aanvaarbaarheidscriteria voor gesoldeerde verbindingen aan through-hole componenten, SMD componenten als ook draden gesoldeerd aan terminals vinden in de IPC J-STD-001.

De rode draad in dit document is het vertrouwen op proces controle methodes. De focus is het verkrijgen van een constante kwaliteit voor de producten en overeenstemming met de eisen vanuit contracten, tekeningen en specificaties. De IPC J-STD-001 specificeert de toleranties voor de producten waarvoor deze norm in de contractdocumenten is aangegeven. Situaties die niet conform zijn, zowel op product als op proces niveau, worden geïdentificeerd en behandeld als afkeur of proces indicator, altijd gerelateerd aan de van toepassing zijnde product klasse of betrouwbaarheidsniveau.

Het is het document bij uitstek voor procesengineers en iedereen die betrokken is bij de beheersing van productie processen en ook voor kwaliteits afdelingen. Met de ter zake doende informatie over materialen, zoals soldeer, flux, lijmen en coatings vormt het een ideaal uitgangspunt voor het opzetten van soldeer processen voor elke electronica producerende fabriek. Reinigen en reinheids thema’s maken eveneens deel uit van dit document.

In de training en certificerings programma’s voor IPC J-STD-001 worden alle items in dit document in theorie besproken.
Bovendien voeren de deelnemers ook handsolderingen uit aan een aantal through-hole en SMD componenten en verbinden draden aan terminals. Deze praktische opdrachten vormen een vast bestanddeel van het trainings programma, zowel voor de trainer certificeringen (CIT) als voor de operator certificeringen (CIS). Ook inspectie op basis van de criteria in dit document maakt deel uit van de praktijkopdrachten in de certificerings programma’s.

IPC J-STD-001 certificering kan interessant zijn voor proces engineers, mensen die betrokken zijn bij de beheersing van soldeer processen, designers en opdrachtgevers die deze norm specificeren in hun contracten alsmede personeel betrokken bij soldeer processen binnen elektronica producerende organisaties, vooral productie en team leiders. Maar ook operators kunnen er belang bij hebben.
Uiteraard verzorgt PIEK alle certificeringen volgens de IPC J-STD-001 programma’s.

IPC-J-STD-001
Training Kalender

Geplande regionale IPC J-STD-001 trainingen

De data die opgesomd staan op onze website onder de kopjes trainingsoverzicht en cursuskalender zijn er speciaal voor onze klanten die maar een of enkele medewerkers hebben die getraind moeten worden in een specifieke cursus.

StartdatumTrainingTaalPlaats 
17 juni 2019IPC J-STD-001EngelsHeerlenOfferte Aanvraag
21 juni 2019IPC J-STD-001 SpaceEngelsHeerlenOfferte Aanvraag
01 juli 2019IPC J-STD-001DuitsWeingarten (Karlsruhe) voorheen BrettenOfferte Aanvraag
05 juli 2019IPC J-STD-001 SpaceDuitsWeingarten (Karlsruhe) voorheen BrettenOfferte Aanvraag
18 november 2019IPC J-STD-001EngelsHeerlenOfferte Aanvraag
22 november 2019IPC J-STD-001 SpaceEngelsHeerlenOfferte Aanvraag
16 december 2019IPC J-STD-001DuitsWeingarten (Karlsruhe) voorheen BrettenOfferte Aanvraag
20 december 2019IPC J-STD-001 SpaceDuitsWeingarten (Karlsruhe) voorheen BrettenOfferte Aanvraag

Wij bieden enkele veel gevraagde opleidingen aan als open inschrijving. Kijk op de training kalender op onze website wanneer en waar, welke cursussen gepland staan. Als u een of meerdere van uw medewerkers wilt aanmelden voor een of meerdere trainingen, vul dan a.u.b. het offerte aanvraag formulier in.

PIEK en IPC trainingen voor groepen

Voor het certificeren en hercertificeren van groepen van medewerkers voor een van de door PIEK aangeboden cursussen, zoals beschreven in het trainingsoverzicht, kunnen wij u een speciaal aanbod doen. Bij theoretische cursussen hanteren we een speciale prijs voor groepen tot maximaal 15 deelnemers. Bij praktijk gerichte trainingen hanteren we een speciale prijs voor groepen met maximal 10 deelnemers. Voor verdere informatie over groepstrainingen vul dan a.u.b. het offerte aanvraag formulier in of neem contact op met ons salesteam.

Offerte Aanvraag

Hartelijk dank dat u interesse heeft in een opleiding bij PIEK. PIEK zal ervoor zorgen dat u een op uw wensen en behoeften aangepaste offerte ontvangt die aan uw opleidingsdoelstelling zal voldoen. Let op, afhankelijk van het aantal deelnemers van uw bedrijf kunt u in aanmerking komen voor een staffelkorting. Vult u a.u.b. onderstaande gegevens in. Onze medewerker zal dan uw verzoek in behandeling nemen. U krijgt dan binnen afzienbare tijd ons aanbod. Mochten wij nog aanvullende vragen hebben, zullen wij contact met u opnemen.

Fields marked with an * are required

(optioneel)

(optioneel)

(optioneel)

(optioneel)

(optioneel)