IPC/WHMA-A-620 Training en Certificering ✓

PIEK ✓ Training op maat ✓ Meertalig ✓ Bedrijfsbrede kwaliteitsborging ✓ In de gehele EMEA ✓ Didactische vaardigheden ✓ In-Company of open registratie

IPC/WHMA-A-620 Training en Certificering2018-05-28T10:46:01+00:00

In veel gevallen worden de signalen in een elektronisch product tussen de printplaat assemblages getransporteerd door draden, over het algemeen samengevoegd in draadbundels, ook kabelbomen genoemd. De verbinding met de “buitenwereld” komt ook vaak tot stand door middel van draden, meestal kabels genoemd. Deze komen voor in diverse vormen, lengtes en configuraties met connectors in verschillende vormen en aantallen contacten. De elektrische verbindingen worden gemaakt door connectors met contacten die gesoldeerd kunnen zijn of gecrimpt. Soms worden draden aan terminals gesoldeerd. Massaverbindingen in kabelboom assemblages worden soms ultrasoon gelast.

Draadassemblages kunnen relatief eenvoudig zijn zoals een kabel die een koptelefoon verbindt met een MP3 speler of zeer complex zoals een draadboomassemblage die de diverse elektronische controle units en periferie componenten in de elektronische installatie in een vliegtuig of ruimtevaartuig met elkaar verbindt.
De bedrijfsomstandigheden kunnen ook anders zijn en zij moeten tegen hun taak bestand zijn, trillingen kunnen weerstaan, maar ook temperatuurschokken en –cyclussen, en tegen buig- en trekbelastingen kunnen, soms ook kunnen werken onder zeer ruw omstandigheden. Afhankelijk van de toepassing kunnen ze gebruikt worden in situaties waar zij in contact komen met agressieve vloeistoffen zoals olie, benzine, koelvloeistoffen en diverse ander chemicaliën.

Een kabelboom assemblage kan dus niet voor lief genomen worden en moet aan bepaalde eisen voldoen. Hier komt IPC/WHMA-A-620 in het spel. De IPC/WHMA-A-620 is de norm Eisen en Aanvaardbaarheid van Kabel en Draad Boom Assemblages. Het is ontwikkeld door een werkgroep van IPC samen met een werkgroep van WHMA, de Wiring Harness Manufacturing Association. Het gaat in op proces gerelateerde zaken zoals materialen, gereedschappen en werktuigen gebruikt bij de productie processen. Maar men kan hierin ook de relevante informatie en criteria voor de inspectie van kabelboom assemblage vinden.
De grote hoeveelheid illustraties laten de teksten “tot leven komen” voor de inspecteurs en laten hun zien waar ze op moeten letten bij de beoordeling van draadboom assemblages.

De actuele versie van de IPC/WHMA-A-620 is de C revisie. Deze is door IPC in januari 2017 uitgegeven. Alweer is deze aangepast om de actuele technieken en inzichten vanuit de kabelboom producerende industrie weer te geven. Commentaren en voorstellen met betrekking tot de vorige versie zijn hierbij geëvalueerd door een team experts uit de industrie en veranderingen aan teksten en tabellen zijn doorgevoerd. Ook zijn nieuwe illustraties toegevoegd, waardoor het weer uitermate geschikt is om als ultieme richtlijn document te dienen voor iedereen die betrokken is bij verwerking, inspectie en gebruik van draadboom assemblages.

Ondanks dat deze revisie van dit document relatief kort op de markt is, zijn PIEK en zijn Master IPC Trainers volledig voorbereid om u te informeren over de toepasselijke training programma’s, de veranderde eisen in deze norm en u te certificeren als Certified IPC Specialist of wellicht zelfs Certified IPC Trainer.

IPC/WHMA-A-620
Training Kalender

Geplande regionale IPC/WHMA-A-620 trainingen

De data die opgesomd staan op onze website onder de kopjes trainingsoverzicht en cursuskalender zijn er speciaal voor onze klanten die maar een of enkele medewerkers hebben die getraind moeten worden in een specifieke cursus.

StartdatumTrainingTaalPlaats 
09 juli 2019IPC/WHMA-A-620DuitsWeingarten (Karlsruhe) voorheen BrettenOfferte Aanvraag
22 oktober 2019IPC/WHMA-A-620DuitsSingenOfferte Aanvraag
29 oktober 2019IPC/WHMA-A-620NederlandsHeerlenOfferte Aanvraag
19 november 2019IPC/WHMA-A-620DuitsMünsterOfferte Aanvraag
26 november 2019IPC/WHMA-A-620DuitsWeingarten (Karlsruhe) voorheen BrettenOfferte Aanvraag
26 november 2019IPC/WHMA-A-620EngelsHeerlenOfferte Aanvraag

Wij bieden enkele veel gevraagde opleidingen aan als open inschrijving. Kijk op de training kalender op onze website wanneer en waar, welke cursussen gepland staan. Als u een of meerdere van uw medewerkers wilt aanmelden voor een of meerdere trainingen, vul dan a.u.b. het offerte aanvraag formulier in.

PIEK en IPC trainingen voor groepen

Voor het certificeren en hercertificeren van groepen van medewerkers voor een van de door PIEK aangeboden cursussen, zoals beschreven in het trainingsoverzicht, kunnen wij u een speciaal aanbod doen. Bij theoretische cursussen hanteren we een speciale prijs voor groepen tot maximaal 15 deelnemers. Bij praktijk gerichte trainingen hanteren we een speciale prijs voor groepen met maximal 10 deelnemers. Voor verdere informatie over groepstrainingen vul dan a.u.b. het offerte aanvraag formulier in of neem contact op met ons salesteam.

Offerte Aanvraag

Hartelijk dank dat u interesse heeft in een opleiding bij PIEK. PIEK zal ervoor zorgen dat u een op uw wensen en behoeften aangepaste offerte ontvangt die aan uw opleidingsdoelstelling zal voldoen. Let op, afhankelijk van het aantal deelnemers van uw bedrijf kunt u in aanmerking komen voor een staffelkorting. Vult u a.u.b. onderstaande gegevens in. Onze medewerker zal dan uw verzoek in behandeling nemen. U krijgt dan binnen afzienbare tijd ons aanbod. Mochten wij nog aanvullende vragen hebben, zullen wij contact met u opnemen.

Fields marked with an * are required

(optioneel)

(optioneel)

(optioneel)

(optioneel)

(optioneel)